British Winner Show 2021

Eindelijk was het 20 november dan zover! De British Winner Show 2021 ter gelegenheid van ons 45-jarig jubileum kon doorgaan.
Het bleef tot het eind toe spannend in hoeverre nieuwe coronaregels toch nog roet in het eten zouden gooien. We moesten uiteindelijk besluiten om geen publiek toe te laten, maar met inachtneming van alle voorschriften waren we al blij dat we ook nog niet eens onze exposanten teleur hoefden stellen. Ondanks de beperkingen en onzekere tijden werd er goed ingeschreven en ook kregen wij exposanten te zien die we normaal op onze shows niet zien. Dat is natuurlijk iets waar je erg op hoopt als je een show voor een specifiek ras organiseert.


Tevens was het een twee-certificaten show waarbij de katten dus tweemaal gekeurd worden, twee punten kunnen krijgen en dus ook tweemaal Best In Show kunnen worden. Dat betekent extra drukte voor exposant en de kat, maar ook dat je meer keurmeesters beschikbaar moet hebben. Gelukkig waren alle keurmeesters die we in een eerder stadium al hadden uitgenodigd in de gelegenheid en bereid om te komen en ook de extra keurmeesters die we benaderd hadden reageerden meteen enthousiast.


Het blijft in deze toch wel moeilijke tijd ook wel heel lastig om iets te organiseren en we waren dat ook bang dat we niet veel sponsors zouden kunnen vinden. Maar… niets was minder waar: wat zijn we verwend! Wat hebben we een schitterende prijzen gekregen voor onze loterij! Onze sponsors worden in het rasclubblad uiteraard nog extra bedankt.


En dan was het uiteindelijk zover. Na twee keer een Best In Show, na twee keer een Best Over All dan eindelijk de enige echte British Winner: Lulu of Liza’s Lane van Annelies en Tjerk Laanstra. Wat een schatje en totaal niet onder de indruk van alle complimenten en applaus, een echt showtijgertje!
De Britsh Winner ontving ook de Elly Fakkeldij award. Deze prijs is twee jaar geleden voor het eerst uitgereikt door ons erelid Elly Fakkeldij. Helaas is Elly ons in september onverwacht  ontvallen, wat een grote leegte binnen onze catfancy achterlaat. Hoe mooi en ontroerend is het dan dat echtgenoot Nico en dochter Ellen wilden komen om deze award aan de winnaar uit te reiken? Het heeft alle aanwezigen diep geraakt.

We willen iedereen bedanken die ons geholpen heeft met het mogelijk maken. En met name ook de leden van de tentoonstellingscommissie Felikat die ons met raad en daad hebben bijgestaan.
We kijken terug op een mooie dag!

Gepke Bender
Secretaris Brits Kort- en Langhaar Club Felikat