RBK Award uitreiking verplaatst naar 2022

Het zal niemand zijn ontgaan dat in de afgelopen maanden vele evenementen verboden waren, waaronder natuurlijk ook de kattenshows. Felikat heeft op 3 en 4 juli in een aangepaste vorm, als eerste FIFe-vereniging, voorzichtig de draad weer opgepakt met een kleine show, die een groot succes werd!
Deze kreeg in september een vervolg, maar nog steeds in aangepaste vorm en dat zal de komende maanden niet veranderen. Wat dus ook betekent dat niet iedereen die zou willen daadwerkelijk de kans krijgt om deel te nemen aan een show. En dit zal in de toekomst ongetwijfeld ook gaan gelden bij Mundikat.

Vandaar dat we op onze onlangs gehouden RBK-vergadering hebben besloten de Award uitreiking over 2020 te laten vervallen. We verplaatsen die naar januari 2022, tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarsborrel op de eerste Felikat Show van het jaar. Zodat iedereen de kans heeft gekregen om punten te scoren in een wat langer seizoen van onze RBK Award dat u gewend bent van ons.

Maar… deze RBK AWARD 2020-2021-uitreiking zal dan wel grootser en leuker worden dan ooit tevoren!

Om het seizoen 2020 niet helemaal als een nachtkaars te laten uitgaan zullen we wel, aan het einde van dit jaar, de nummers 1 van dat moment op een speciale manier in het zonnetje zetten.

RBK Award

Aan de Rasclub Brits Kort- en Langhaar Award competitie nemen alle katten deel waarvan de eigenaar (gezins-) lid dan wel begunstiger is van de RBK.

Per 1 januari 2020 is het één en ander veranderd. Zo is de puntentelling gewijzigd alsook het seizoen. De Awards worden  jaarlijkse op de RBK nieuwjaarsborrel op de eerste show van Felikat in het nieuwe jaar.. 

De Award wordt ongewijzigd verdeeld in 6 categorieën:

Kitten Poes ( 4-10 mnd)
Kitten Kater (4-10 mnd)
Castraat Poes
Castraat Katen
Open Klasse Poes
Open Klasse Kater

Per categorie worden de 5 beste Britten vermeld.

Voor de kat met het allerhoogste puntental is er een heuse wisselbokaal, in 2010 beschikbaar gesteld door Hetty van Winsum-van der Does.

De punten kunnen worden behaald op de jaarlijkse Rasdag van de RBK en de door Felikat en Mundikat georganiseerde shows.